jeudi 26 avril 2007

Πανω απο το κουτι ζει ενας μικρος κοσμος


Η συνεχεια της γωνιας μου μετα απο αρκετες μερες και σε αλλο χωρο εκτυλισεται.
Το βαζο με τον κλεφτη και τα βοτσαλα
Ο κλεφτης ειναι αποτελεσμα του πεισματος που με πιανει καποιες φορες να κανω κατι. Ετσι και περυσι, τετοια περιπου εποχη, που η φυση ειχε ανθισει βαλθηκα να τον κουβαλησω ατοφιο μιαμιση ωρα αποσταση με το τρενο και το μετρο, απο την εξοχη στην πολη. Τα καταφερα!
Τα αποξηραμενα τριανταφυλλα
Τα αγαπημενα μου λουλουδια. Ετσι κι αλλιως με λυπει να πεταω τα λουλουδια στα σκουπιδια. Αν ειχα κηπο θα τα εναποθετα εκει. Τωρα, τα κραταω και εχει γεμισει το σπιτι ροδοπεταλα.
Ο ερωτας-αγγελος
Δωρο μιας φιλης
Οι αγκαλιασμενες φιγουρες
Το κεφαλι τους εχει γινει ενα, εχει επιμηκυνθει. Μου θυμιζει τη μεταφορα ενεργειας. Ειναι δωρο μιας φιλης. Το εφερε απο τον Αγιο Δομινικο.
Το ροδι
Δωρο φιλης για την πρωτοχρονια. Γουρι.
Η μπομπονιερα απο το γαμο φιλης στην Αλγερια. Ο παπυρος κρυβει ποιηματακι μεσα. Μη στεναχωριεσαι μητερα που μαζευω τα σεντονια μου και φευγω. Παω στο σπιτι μου. Θα ειμαι καλα. Ειναι το πεπρωμενο μου (ελευθερη μεταφραση απο τα αραβικα).
Το ροδο της ερημου
Μου το εδωσε μια συμμαθητρια στο πανεπιστημιο. Ηταν εγγυος και της χαρισα ενα βιβλιαρακι για το μωρο της. Με ευχαριστησε με ενα δειγμα απο τον τοπο της. Δεν βλεπομαστε πια και μου θυμιζει τις διαδρομες των ανθρωπων.

8 commentaires:

Anonyme a dit…

Αναμνήσεις ξετυλίγονται νοσταλγικά και θυμίζουν άλλες στιγμές , άλλους ανθρώπους που τελικά θα κουβαλάμε για πάντα μέσα μας…καληνύχτα φιλενάδα

leila a dit…

απο την αφηγηση σου η εικόνα αποκτά μεγαλύτερο νόημα! αναμνήσεις που φτιάχνουν κομματάκι-κομματάκι τις εμπειριες μας και δειχνουν τους συνανθρώπους μας και οσους πέρασαν απο τη ζωη μας και άφησαν τα σημάδια τους..
μου αρεσε ιδιαιτέρως το κειμενάκι από τον πάπυρο!

maria λεμονατη! a dit…

να ανοιξω τον παπυρο λειλα να δοκιμασεις τις γνωσεις σου στα αραβικα;

maria λεμονατη! a dit…

τρελοφαντασμενη φιλεναδα, καλημερα σου λεω. τωρα πια ξημερωσε, οι θυμησες ομως μενουν ;)

kelly alamanou a dit…

Διαδρομές ανθρώπων..Διαδρομες ψυχών..
Καλή σου μέρα.

maria λεμονατη! a dit…

καλη σου μερα και καλες διαδρομες ευχομαι και σε σενα, rodoula-kelly.

leila a dit…

αμε!!

maria λεμονατη! a dit…

αμε, λειλακι ;)!